Saturday, January 5, 2013

Negerordstraditionalisten


Negerordstraditionalisten är ett vanligt släkte i landet Sverige där de utmärks genom att de inte har ett uns av rasism flytande i sina ådror. I de enstaka fall då en smula rasism kanske ändå existerar så är negerordstraditionalisten hur som helst antagligen bra mycket mindre rasistisk än den genomsnittliga svensken. I själva verket existerar rasism knappt i Sverige eftersom just svenskar är av tradition väldigt snälla människor helt enkelt, vilket bl. a utmärks av att hur många utlänningar som "tillåts få komma hit".

Negerordstradionalisterna är så milda till sinnet och orasistiska att de kan friskt använda sig av vilka uttryck som helst, och göra anspeglingar till vad som helst vad gäller personer av annan kulturell eller nationell härkomst än de själva, eftersom
negerordstradionalisternas själar är lite ädlare än andra människors. Vilket framgår av det speciellt orasistiska sätt som just negerordstradtionalisterna säger, t ex "negerboll" (vilket vem som helst borde fatta att det ju för fan inte alls rasistiskt, ju). 

"Neger", är bara ett ord liksom och betyder förresten bara svart, det vet ju alla. Så vad är problemet? "Nigger", kan man ju förstå, det låter ju lite mer rasistiskt men å andra sidan så kallar "de" sig ju själva för "nigger", det kan man se på TV och höra i "deras" rapmusik, så de får väl skylla sig själva i så fall..  Trots det, så säger Negerordstradionalisten sällan "nigger" utom möjligtvis i undantagsfall om negerordstradionalisten blir förbannad på en "neger". Men det har ju ingenting med rasism att göra utan för att de är förbannade. Är det kanske politiskt inkorrekt att bli arg nu också?

Hur känner man i övrigt igen en negerordstraditionalist? Förutom den icke-rasistiska glorian som lyser ett par centimeter ovanför deras hjässa så hänvisar de ofta till en "negerkompis" som inte hade någonting emot att bli kallad "neger" när de var yngre. "Negerkompisen", är inte sällan en person adopterad ifrån ett afrikanskt land uppvuxen i en svensk småstad till vita svenska föräldrar och var den enda afrikaättade personen i det lokala samhället.  "Negerkompisen", minns negerordstradionalisten varmt, kunde både vräka i sig negerbollar och skämta om att strypa en neger när han tog en skit, minsann, och inte fan lipade han för det och tyckte synd om sig själv som ”negrerna” gör idag. Negerordstraditionalisten blev dessutom tilltalad som "svenne" flera gånger av "negerkompisen", och negerordstradionalisten kontrade då tillbaka med "du då, din djävla neger" och så skrattade de hjärtligt tillsammans, samtidigt som en solens stråle bröt sig igenom molntäcket och lyste upp deras harmoniska orasistiska lycka.

Negerordstradionalisten kan även flankeras av en polare med arv ifrån Finland som inte alls blir upprörd över att någon vill fika med "finska pinnar", fotbollskompisen ifrån Serbien som själv kallar sig blatte, snubben ifrån Irak som förvisso blev förbannad när han hörde "sandneger" för första gången, men som nu skämtar om det själv och skriker svennebanan tillbaka. Samt tjejen som jobbar i affären som nog är adopterad ifrån Korea eller nå't, som garvar åt sucki-sucki fucki-fucki skämt.

I negerordstradionalistens värld är det egentligen bara allas djävliga gnällighet som hindrar den underliggande idylliska rasharmonin som existerar inom honom eller henne att spridas till andra för att sedan dominera det skandinaviska landskapet. Om alla i själva verket kunde vara lite mer som negerordstradionalisterna skulle jorden nog vara ett litet bättre ställe att leva på.

På sistone, förståss, har även negerordstradionalisterna börjat tycka att det är lite väl mycket tjafs. Va' fan, det är ju nästan att man förstår ju de i SD alltså, vi svenskar måste ju också få uttrycka oss. Det är väl inget fel på "negrer" och "svartskallar" så länge de inte gnäller eller skall hålla på och ändra på allting hela tiden. Här i Sverige så är vi förvisso helt orasistiska men framför allt så är vi SVENSKA.

10 comments:

 1. Med nöd och näppe tyckte jag det inlägg om ordet neger var bra och tänkte dessutom kommentera och skriva att det faktiskt var ett bra inlägg. Sedan surfade jag vidare på din blogg och det blev pinsamt uppenbart att du inte alls är någon slags frihetskämpe. Nej, du är minst lika stor del av samhällsproblemen som de du föraktar. Fy fan vilken skenhelig smörja.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Hej Nils, jag har aldrig utgett mig för att vara en "frihetskämpe", jag jag bara delat med mig av ett par alster där jag återger, som beskrivningen till blogen säger "tankar kring ämnen som behandlar afrikanskt ursprung och kultur i Sverige" ifrån mitt subjektiva perspektiv. Hur det gör mig till ett "samhällsproblem" är oklart, och vari "skenheligheten" ligger är inte heller uppenbart. Hur kan personliga tankar vara skenheliga samhällsproblem? Vänligen utveckla. Du kan nå mig privat om du föredrar, på: brownswede. blogspot @ gmail. com (ta bort mellanslagen).

   Delete
 2. NIls: Utveckla vidare, för jag förstår inte alls. Vilka föraktar Peter? Vart är skenheligheten? På vilket sätt är han MINST lika illa som den rasism som drabbar afrosvenskar?

  ReplyDelete
 3. Tack för det inlägget!! Länkar in mitt inlägg i samma ämne, om någon vill läsa vidare: http://fatou.se/2011/12/08/bland-negerbollar-och-andra-finska-pinnar/ Keep up the good work!

  ReplyDelete
 4. Oups, det var inte min mening att spamma dig, det stod att kommentaren inte gick igenom. Du får gärna plocka bort kopiorna om du vill! ;-)

  ReplyDelete
 5. Citerar delvis mig själv från en kommentar på Tonårsmorsans blogg:

  Ordet ”idiot” kommer från grekiskan och stod först för privatperson, för att sedan få en betydelseglidning mot lekman utan yrkesmässiga kunskaper. Senare blev det i Frankrike synonymt med ”bonnläpp”, helt enkelt en okunnig och obildad person. När man på 1800-talet behövde ett nytt och medicinskt mer kliniskt namn på vad man tidigare benämnt ”fånar, galningar” mm valde man ordet idiot. Idiot blev alltså ett medicinskt begrepp för vad vi idag kallar förståndshandikappade. I det läget valt för att det inte var negativt laddat sedan tidigare. Sedan kom ju betydelseglidningen in, och man bytte namn till sinnesslö, retarderad, utvecklingsstörd osv...

  Men från början betydde idiot ju bara privatperson, så om jag kallar någon för idiot kan de ju inte ta illa upp. Det är ju bara ett ord, och det hade minsann ingen dålig klang förr. Så till alla dem som envisas med att använda ordet ”neger” kan jag glatt svara ”idiot”. Utan att vara elakare än vad de är. För att ett ord numera används nedsättande och har en enormt negativ laddning spelar väl ingen roll? Eller?

  ReplyDelete